Здраве

ШУСЛЕРОВИ СОЛИ – ИЗПИТАНИ КОМБИНАЦИИ ПРИ ХРЕМА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

През есенно-зимния сезон настъпва пикът на вирусните инфекции при децата, засягащи респираторния тракт.  Сред тях на първо място са обикновените настинки, проявяващи се основно с хрема и леко изразени грипоподобни симптоми.
Обикновено първоначалните оплаквания включват често кихане и водниста хрема. По-късно настъпва запушване на носа. Обикновено кожата на носа и около него се зачервява и става по-груба. Секретът, който изтича от носа варира от прозрачен до жълто-зелен. Понякога е възможно да се появи и кървене.

 

  • При поява на хрема (първи симптоми за настъпващо простудно заболяване – кихане, изсъхване на носа и гърлото, начало на водниста, бистра секреция), започнете да давате през половин час по 1 таблетка Шуслерова сол №3 железен фосфат. В този случай са много подходящи и капките за нос, които включват физиологичен разтвор и Шуслерова сол №8. На всеки 10мл. физиологичен разтвор се слагат по 2 таблетки Шуслерова сол №8. Капе се на всеки час.
  • При засилване на секретите, както и при жилави, бели секрети – добавете през половин час и Шуслерова сол №4 калиев хлорид. Можете да добавите и капчи за нос, направени от физиологичен разтвор и Шуслерова сол №6 – На всеки 10мл. физиологичен разтвор се слагат по 2 таблетки Шуслерова сол №6.  Капе се на всеки час.
  • При хронифициране на хремата и при жълтеникаво-зеленикави гнойни секрети включете и Шуслерова сол №6 калиев сулфат – по 1 таблетка до 6 пъти дневно.
  • След овладяване на острата фаза приемът на трите соли е по 1-2 таблетки от всяка три пъти дневно за 1-2 седмици. Това ще стабилизира организма и ще предотврати скорошна нова инфекция.

 

 

 

Коментарите са изключени