Здраве

ЗНАЧЕНИЕТО НА МИНЕРАЛИТЕ ЗА ПРИРОДАТА

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Минералите са съставките, които дават форма и опора, както и горивото за гладкото протичане на всички жизнени процеси във всеки организъм – бил той растителен, животински или човешки. Те са основната субстанция, без която нищо не е възможно. без тях нямаше да се поддържа витаминното и хормоналното равновесие, нямаше да има добре оформено и стабилно тялосъс здрави тъкани. В човешкия организъм няма процес, който на телесно ниво да не се нуждае от минерални вещества.

Те са неограничените вещества в тялото. Те са нарушими при изгаряне и се запазват под формата на пепел. Всички вещества,които се състоят в голямата си част от въглерод – като въглехидрати, мазнини, белтъчини и всичките им трансформации – се определят като органични. Те се изпаряват в процеса на изгарянето.

На научен език „неорганичен“ означава, че не става дума за органична химия. Понятието „неорганичен“ се използва за минералните вещества. Като „соли“ или йоногенни съединения, те са част от неживата природа, но чрез присъствието си в органичното тяло като медиатори(посредници), катализатори, стимулатори и функционални средства подпомагат протичането на живота. По своя строеж скелетът не е жив. Едва благодарение на много мускули, сухожилия, лигаменти и т.н. възниква движение, активност, израз на живот.

*Знаете ли че:
Човекът дори не може да се поти без една много важна минерална сол, а именно сол N:8  от рецептурника на д-р Шуслер – Натриум хлоратум. Нито една водна молекула не може да избие по кожата, ако не е свързана с молекула на Натриум хлоратум. Ето защо потта е солена. Това са единични молекули, които са на разположение на организма само при определени условия.

Следователно всички жизнени процеси се нуждаят от минерални вещества – за изграждане на тъканите в организма, за поддържането му в изправност или просто за неговото функциониране. Те са основата, за да се чувстваме живи. Това са знаели още претците ни.

Коментарите са изключени